ΠΙΣΙΝΕΣ

Ι. Κονταράτος & ΣΙΑ Ε.Ε. - Ι.Ε.Π.Υ.Α.

Η κατασκευή πισίνας από μπετόν αρμέ αποτελεί παραδοσιακά την πιο αξιόπιστη και δημοφιλή λύση, εξασφαλίζοντας σταθερότητα και ανθεκτικότητα και προσφέροντας ευελιξία στην επιλογή του σχεδίου και των διαστάσεων της πισίνας.

Πριν την κατασκευή της πισίνας προηγείται ο λεπτομερής σχεδιασμός της, ορίζοντας το σχήμα και τις διαστάσεις της ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του πελάτη. Στο στάδιο του σχεδιασμού δημιουργούνται τα σχέδια κάτοψης και τομής, πάνω στα οποία βασίζεται η χάραξη και η εκσκαφή.

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι πισίνας από μπετόν: με υπερχείλιση και με skimmer. Οι δύο αυτές τεχνολογίες αναλύονται παρακάτω:

ΠΙΣΙΝΕΣ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗΣ

Στην υπερχείλιση υπάρχει περιμετρικά της πισίνας ένα κανάλι, το οποίο επενδύεται με μαρμάρινη ή πλαστική σχάρα. Το νερό που υπάρχει στην πισίνα καλύπτει την στάθμη της μέχρι επάνω, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα την συχνή υπερχείλιση της πισίνας μέσα στο κανάλι σε όλες τις πλευρές της ταυτόχρονα.

Η υπερχείλιση αποτελεί τον πιο σύγχρονο και τελειότερο τρόπο κατασκευής πισίνας, συμβάλλοντας στον γρήγορο και αποδοτικό καθαρισμό της επιφάνειας του νερού και κάνοντας την πισίνα να φαίνεται μεγαλύτερη απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

ΠΙΣΙΝΕΣ SKIMMER

Στις πισίνες με σκίμερ ο επιφανειακός καθαρισμός και η ανακυκλοφορία του νερού της πισίνας γίνεται μέσω πλευρικών στομίων εισαγωγής και επιφανειακών στομίων απαγωγής.

Είναι οικονομικότερες σε σύγκριση με τις πισίνες με υπερχείλιση (περίπου 20-30%), μιας και δεν απαιτείται η κατασκευή του περιμετρικού καναλιού υπερχείλισης, ενώ επιπρόσθετα δεν χρειάζεται η δεξαμενή υπερχείλισης και ο επιπλέον χώρος που θα απαιτούνταν για την τοποθέτηση της. Γίνεται φανερό από τα παραπάνω ότι οι πισίνες με skimmer είναι ιδανικές για σχετικά περιορισμένους χώρους.

ΠΙΣΙΝΕΣ BIO-DESIGN

Δείτε επίσης τις ολοκαίνουριες πισιίνες Bio-Design στην ειδική σελίδα του ιστότοπού μας.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΙΣΙΝΑΣ

Σε ότι αφορά την εσωτερική επένδυση της πισίνας, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πλακάκια, βότσαλο, ψηφίδα ή υποξειδική βαφή. Τα πλακάκια διαθέτουν μεγάλη αντοχή σε χτυπήματα, στα χημικά πισίνας και στις αλλαγές της θερμοκρασίας, εξασφαλίζοντας έτσι μεγάλη διάρκεια ζωής. Παράλληλα, υπάρχουν διαθέσιμα σε πολλά διαφορετικά σχέδια και χρώματα. Τα παραπάνω πλεονεκτήματα καθιστούν τα πλακάκια τον δημοφιλέστερο τρόπο επένδυσης.

ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΟ ΠΙΣΙΝΑΣ

Το τελευταίο και αρκετά κρίσιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της πισίνας αποτελεί η επιλογή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που θα τοποθετηθεί στο μηχανοστάσιο. Η επιλογή γίνεται κατά κύριο λόγο με βάση τον όγκο του νερού (δηλαδή τις διαστάσεις της πισίνας) που πρέπει να κυκλοφορεί και να φιλτράρεται στο μηχανοστάσιο, καθώς επίσης και από κάποιες δευτερεύουσες παραμέτρους όπως τον αριθμό των ατόμων που αναμένεται να την χρησιμοποιούν σε ημερήσια βάση και την ανάγκη για ύπαρξη εφεδρείας σε περίπτωση βλάβης.

Το μηχανοστάσιο τοποθετείται πολύ κοντά ή σε επαφή με την πισίνα, προκειμένου να μειωθούν τα μήκη των δικτύων σωληνώσεων ανακυκλοφορίας και φίλτρανσης. Ο χώρος του μηχανοστασίου πρέπει να είναι ασφαλής, λειτουργικός και εύκολα προσβάσιμος, έτσι ώστε να διευκολύνεται η ρύθμιση ή επισκευή τους σε περίπτωση βλάβης.

ΠΙΣΙΝΕΣ - ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ

Ι. Κονταράτος & ΣΙΑ Ε.Ε. - Ι.Ε.Π.Υ.Α.

Η εταιρία μας διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην μελέτη και κατασκευή κολυμβητικών δεξαμενών (δείτε μερικά ενδεικτικά έργα μας κατασκευής πισίνας). Παράλληλα, διαθέτουμε την δυνατότητα να αναλάβουμε την υλοποίηση Spa-Υδρομασάζ, διαλέγοντας από μία μεγάλη ποικιλία διαστάσεων και σχεδίων ή χτίζοντας το στο σχήμα και στις διαστάσεις που επιθυμείτε.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε το κατάλληλο σύστημα πισίνας ή Spa-υδρομασάζ με βάση τον χώρο σας και τις επιθυμίες σας. Είμαστε δίπλα σας και μετά την κατασκευή, αναλαμβάνοντας τη συντήρηση του και εξασφαλίζοντας την άμεση και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν κατά τη λειτουργία του.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on telegram
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
    bio
    design
    pools

    Η δική σας, μοναδικού σχεδιασμού, 100% οικολογική, φυσική πισίνα τύπου λίμνης!
    Μάθετε περισσότερα: