Κλειστά Κυκλώματα Τηλεόρασης (CCTV)

Με τον όρο Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης (CCTV) εννοούμε ένα σύστημα καμερών το οποίο παρακολουθεί έναν χώρο και μεταδίδει την εικόνα και τον ήχο σε ένα καταγραφικό μηχάνημα, το οποίο αφενός το καταγράφει σε ένα αποθηκευτικό μέσο (σκληρός δίσκος) και αφετέρου το προβάλλει σε κάποια οθόνη δίνοντας την δυνατότητα άμεσης εποπτείας και επιτήρησης όλων των υπό παρακολούθηση χώρων.

Οι σημερινές κάμερες είναι εφοδιασμένες με υπέρυθρους προβολείς για καθαρή εικόνα ακόμα και σε χώρους με χαμηλό ή ανύπαρκτο φωτισμό καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Διαθέτουν παράλληλα μια σειρά από διαφορετικές έξυπνες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα την δυνατότητα άμεσης αποστολής βίντεο ή φωτογραφίας σε περίπτωση ανίχνευσης κίνησης σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή παρακολούθησης. Επιπλέον, η σύνδεση του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης με το διαδίκτυο παρέχει τη δυνατότητα απομακρυσμένης προβολής και διαχείρισης από ηλεκτρονικό υπολογιστή, smartphone ή tablet.

 

Η μελέτη και τοποθέτηση ενός συστήματος CCTV μπορεί να γίνει από το εξειδικευμένο συνεργείο του τεχνικού γραφείου Ιάκωβος Ν. Κονταράτος σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου σας (εσωτερικό ή εξωτερικό). Αφού γίνουν οι απαραίτητες μελέτες με βάση τις απαιτήσεις του πελάτη και τις ιδιαιτερότητες του χώρου τοποθέτησης, σας προτείνουμε το κατάλληλο σύστημα και την βέλτιστη θέση των καμερών που μπορούν να καλύψουν απόλυτα τις ανάγκες παρακολούθησης.