Συστήματα Επεξεργασίας Νερού

Μονάδες Αντίστροφης Όσμωσης

antistrofi-osmwsiΣτην αντίστροφη όσμωση το νερό διαπερνά μια ημιπερατή μεμβράνη που αφαιρεί κυρίως ανόργανα αλλά και μερικά οργανικά συστατικά. Η αντίστροφη όσμωση χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με δύο φίλτρα (ένα αιωρημάτων και ένα ενεργού άνθρακα). Το νερό διαπερνά το φίλτρο αιωρημάτων προτού φτάσει στην μεμβράνη, αφαιρώντας έτσι την άμμο ή άλλα μεγάλα σωματίδια, στη συνέχεια περνάει την μονάδα αντίστροφης όσμωσης και τελικά καταλήγει στο φίλτρο ενεργού άνθρακα που αφαιρεί κάποιες εναπομείνουσες γεύσεις και οσμές προκειμένου να έχει σαν αποτέλεσμα ένα διαυγές και εύγευστο νερό.

Οι μονάδες αντίστροφης όσμωσης υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη, έχοντας τη δυνατότητα να προσαρμοστούν ανάλογα με την εγκατάσταση για την οποία προορίζονται. Μικρές μονάδες αντίστροφης όσμωσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οικιακό επίπεδο, αντικαθιστώντας την ανάγκη αγοράς εμφιαλωμένου νερού. Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και σε επαγγελματικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις ή επιχειρήσεις.

Η τεχνική εταιρία Ι. Κονταράτος & ΣΙΑ Ε.Ε. διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση συστημάτων αντίστροφης όσμωσης για όλους τους τύπους εγκαταστάσεων. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας προτείνουμε το κατάλληλο σύστημα για το χώρο σας που θα καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες σας για πόσιμο νερό.

 Μονάδες Αφαλάτωσης

afalatwsi2-me-ek-neou-xrisiΗ αφαλάτωση θαλασσινού νερού αποτελεί μια δοκιμασμένη και αναγνωρισμένη τεχνολογία για την παραγωγή νερού ύδρευσης υψηλής ποιότητας. Αποτελεί μια ιδανική λύση για εγκαταστάσεις σε παραθαλάσσιες περιοχές με λειψυδρία που δεν θέλουν να εξαρτώνται από την μεταφορά πόσιμου νερού με βυτιοφόρα, η οποία είναι ασύμφορη και δεν μπορεί να εγγυάται πάντα την έγκαιρη και επαρκή υδροδότηση.

Η λειτουργία τους βασίζεται στη διέλευση του θαλασσινού νερού σε υψηλή πίεση μέσα από ειδικές μεμβράνες, οι οποίες το διαχωρίζουν στο συμπύκνωμα, που περιέχει το 99,8% των αλάτων του αρχικού νερού, και στο διήθημα, που αποτελεί το νερό που διέρχεται από τις μεμβράνες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ύδρευση, άρδευση και λοιπές βιομηχανικές χρήσεις.

Η τεχνική εταιρία Ι. Κονταράτος & ΣΙΑ Ε.Ε συνεργάζεται με τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου προκειμένου να σας προτείνει την κατάλληλη μονάδα αφαλάτωσης για την εγκατάσταση σας που θα επιλύσει μια για πάντα τα προβλήματα υδροδότησης.